Biljetter

Ordinarie pris:
120 kronor.

Studerande (med giltigt studentbevis):
90 kronor.

Pensionär:
90 kronor.

Grupper (minst 20 deltagare):
90 kronor/person.

Under 12 år:
Fri entré.

(Kontantfritt Fotografiska! Från och med torsdag 26 maj 2016 hanterar inte längre Fotografiska sedlar och mynt, eftersom vi anser att det kontantlösa är säkrare och effektivare. Betalning sker enbart med kort.)

Öppettider

Söndag - Onsdag
09.00-23.00
Torsdag - Lördag
09.00-01.00

Midsommarafton och julafton
Stängt
© OpenStreetMap contributors

Dela sidan
PhotoMarket 2016

Meny Öppettider Dela

Aktuellt denna vecka

Kalender
 • Skepp Elin Lindfors
  Fredag 28/10 21:00

  LIVE: Skepp + förband Heart of the Sun

  SKEPP är Elin Lindfors soloprojekt (The Deer Tracks, Twiggy Frostbite). Projektet lanserades i början av 2016 och har redan checkat av en mindre turné i Sverige samt i Kina på sin lista. Texterna är skrivna på svenska och musiken är drömskt förförande. Suggestiva synthmelodier bär upp stämsång medan trummorna driver på. Med på scenen har hon artisterna I Wish I Was A Fish & Adora Eye.

  ”Vall” är första singeln från SKEPP och finns på soundcloud.

  Soundcloud

  Facebook

  Läs mer
 • ska%cc%88rmavbild-2016-10-15-kl-17-31-53-kopia
  Tack alla ni gäster!

  Restaurangen firar två år!

  Tiden går snabbt när man har roligt och vi har hunnit med mycket. I Leading Culture Destinations Awards blev vi världens andra bästa museirestaurant och vi har haft besök av den världberömde kocken och hållbarhetsprofilen Dan Barber tillsammans med White Guide. Även Fotografiskas bar är nominerad som Årets Innovatör i Restauranggalan. Se filmen med Paul här!

  Stort tack till alla er gäster som är med oss på detta hållbara äventyr.
  Här bokar du enkelt och snabbt bord i vår restaurang.

  Läs mer
 • Nyhet
  Nude Survival Maktlös
  torsdag–söndag

  Utställning Nude Survival 3–6 november

  Att spegla den nakna verkliga känslan bakom att drabbas av cancer, som av de flesta likställs med döden. Hur känns det på riktigt? Hur kan det se ut – det vi inte vågar tala om, för att rädslan är för stor? Nude Survival är en överlevares bildberättelse om kamp, hopp och ljus baserat på dagboksanteckningar i ett konstnärligt uttryck kommer visas i en utställning torsdag 3 november – söndag 6 november.

  Att spegla den nakna verkliga känslan bakom att drabbas av cancer, som av de flesta likställs med döden. Hur känns det på riktigt? Hur kan det se ut – det vi inte vågar tala om, för att rädslan är för stor? Nude Survival är en överlevares bildberättelse om kamp, hopp och ljus baserat på dagboksanteckningar i ett konstnärligt uttryck kommer visas i en utställning 3-6 november.

  Som liten blev hospitaliseringarna många i omgångar p g a svår ulcerös colit. Efter många år av medicinering gav stora delar av tarmarna upp och behövde opereras bort. Efter en större sådan operation fick hon beskedet att det i tarmarnas slemhinnor bildats cancer. Allt utom 3 meter tunntarm fick tas bort. Märkligt nog, efter denna omfattande operation och när hon vaknade ur narkosen, hade glädje och lycka väckts och börjat spira i hennes kropp – en lycka över att vara ”ren”. Hon återhämtade sig mirakulöst steg för steg och träffade snart den man, som hon gifte sig med och trots läkarnas avrådan och tvivel, fick två barn med. Hon gav allt som mor. Lycklig som aldrig förr, startade hon ett företag, byggde hus – ja allt det vi vanligen drömmer om, tills hon en dag kollapsade framför sina små barn på badrumsgolvet ovetande om att hon då drabbats av cancer igen!

  När hon av en docent fick sin diagnos – bröstcancer – så fick hon även en dödsdom. Tumören var stor och spridd till lymfan så det här skulle hon inte klara, menade han.

  Chocken var total och hon kände då att hon ville söka sig till en annan läkare för att få en second opinion – hon kunde ju inte dö nu, hon som hade små barn, hus och företag. Läkaren hon kom till råkade vara specialist på just den typ av bröstcancer hon drabbats av och prognosen var usel men det fanns chans att överleva. Behandlingarna hon då skulle behöva genomgå var dock brutala!

  Mot alla odds klarade hon det! Det blev en svår resa med depressioner i totalt mörker med hormonbehandlingar, strålning och cellgifter så till den grad att hon till sist var totalt utslagen, söderbränd och kände sig helt utplånad.

  När läkaren satte in fler och olika typer av behandlingar som slutligen gjorde verkan började hon till sist ändå kunna klättra upp och långsamt, skönja ljuset igen. Sakteliga återkom också hopp, nyfikenhet och livslust.

  Idag är det närmre 8 år sedan och styrkan och känslan av seger består.

  Läs mer
 • start1_Block_Press01
  Ansök nu!

  Ansökan: Young Nordic Photographer of the Year 2016

  Nu öppnar ansökan till Young Nordic Photographer of the Year 2016

  För tredje året i rad i samband med Höstsalongen, öppnar ansökan till Young Nordic Photographer of the Year. Fotografiska delar ut ett stipendium på 10 000 Euro till en ung, lysande fotograf i Norden. Vinnaren får även en egen separatutställning på Fotografiska. Syftet med Young Nordic Photographer of the Year är att stödja en ny, stilbildande generation fotografer i Norden. Ansökan är öppen fram till den 20 november.

  Läs mer och ansök här!

  Läs mer
 • liten_shutterstock_297372143
  Signerad Paul Svensson!

  Julmiddag på Fotografiska

  Vår fräscha julmiddag dignar av naturens gröna gåvor, men kött och fisk finns förstås som tillval. Vår matkreatör Paul Svensson och hans dedikerade team presenterar julens traditionella råvaror, komponerade på helt nya sätt. Njut av julstämning à la Fotografiska med en av Stockholms vackraste utsikter utanför fönstren.

  Välkommen att boka julens goda här.

  Läs mer
 • LITEN_shutterstock_278222882
  Nyårsfest på Fotografiska!

  Goda utsikter för skönaste nyårsfesten

  Fotografiska bjuder på ett sprakande nyårsfirande med Stockholms mäktigaste fyrverkeriutsikt utanför de stora panoramafönstren. På insidan väntar bubblande feststämning och ett fantastiskt nyårsparty.
  Läs mer och boka här!

  Läs mer
 • Skärmavbild 2016-08-29 kl. 12.27.10 (kopia)
  Helt ny e-handel för fotografi

  F-edition – smidigt köp av fotografi

  Nu lanserar vi vår e-handel för F-edition: En hel värld av fotografi – för att du vill inspirera, uttrycka dig, för att du vill skapa samtal. Med F-edition vill vi göra fotokonsten mer lättillgänglig och enklare att förvärva.

  Välkommen till: http://shop.f-edition.se

  Läs mer
 • dsf8425
  Tors - fre kl 18, 19 & 20

  Öppna visningar från baren!

  Nu kör vi igång med de öppna visningarna igen på torsdagar och fredag.

  Vi utgår från baren på plan 2 och tar oss sedan igenom hemligheterna bakom våra utställningar.
  Vi ses i baren klocka 18, 19 & 20. Välkomna!

  Visningarna 18:00 och 19:00 torsdag 20/10 inställda.

  Läs mer
 • _DSF9003-2
  Enbart kortbetalning

  Nu är det kontantfritt på Fotografiska

  Kontantfritt Fotografiska!

  Från och med maj 2016 hanterar inte längre Fotografiska sedlar och mynt, eftersom vi anser att det kontantlösa är säkrare och effektivare.
  Betalning sker enbart med kort.

  Läs mer
 • Bokabord hemsida
  Måndag - Lördag

  Boka bord i vår prisbelönta restaurang!

  Hög tid att boka bord i vår restaurang!

  Till sidan

Utställningar