Designa ditt liv – för föräldralediga

Gamification-expert leder kurs för föräldralediga på Fotografiska

På Fotografiskas nya utbildningsscen F Nation går utbildning inom kreativitet, ledarskap och kommunikation hand i hand med personlig utveckling. F Nations succé Designa ditt liv utökas nu med kurser för nyblivna föräldrar. Designa ditt liv för föräldralediga, är en anpassad kurs för den som väntar barn eller har barn som är under ett år – en tid i livet då mycket ställs på sin spets och utrymme ges för reflektion över de val man gjort, vill och kan göra.

Gå direkt till kurssidan på fnation.se

Frida Monsén är Gamification-experten, affärsutvecklaren, mellan- och högstadieläraren, författaren, konceptutvecklaren och tvåbarnsmamman som ansvarar för kursen. Hon menar att tiden som föräldraledig är magisk och full av möjligheter, en av få tider i livet då tillfälle ges för eftertanke.

– Att skifta fokus i livet när familjen utökas är oundvikligt – förändringar och omprioriteringar följt av ökade krav är några av de saker som kan kännas omtumlande med föräldrarollen. Men den här tiden är också en möjlighet till reflektion, och att hitta rätt på fler områden i livet som vi vill att så många som möjligt tar vara på, säger Frida Monsén.

För Frida Monsén handlar det om att engagera och motivera. Metoderna som används i kursen är inspirerade av Gamification och Monséns egna tro på att lära sig lära. Precis som med Gamification, där principer inom speldesign används för att förstå egna drivkrafter och motivation, ska kursen hjälpa deltagare att skapa en strukturerad utmaning med direkt och konkret feedback på ett roligt och engagerande sätt. Här kommer deltagarna att lära sig lära och våga anta sina utmaningar på egen hand med de rätta verktygen.

Kursen tar avstamp i nuet där deltagarna får verktyg och metoder att arbeta igenom frågeställningar som Vart vill jag? Hur kommer jag dit? Och hur använder jag min motivation för att ta mig dit? Kursens innehåll kommer bland annat från Design Thinking och Human Centered Design, som har stora likheter med speldesign.

Gå till kurssidan på fnation.se

Designa ditt liv – för föräldralediga är en avknoppning från F Nations populäraste kurs Designa ditt liv. För föräldralediga erbjuds just nu två kursstarter: november/december 2017 samt januari/februari 2018. Kursdeltagarna har barn upp till 12 månader eller väntar barn. Barnet följer naturligtvis med vid kurstillfällena.

– Utvecklingen av F Nation är helt på Fotografiskas inslagna linje att vara en mötesplats för idéer, historier och samhällsutveckling. Många föräldralediga kommer till oss redan idag och vi är glada att kunna erbjuda en ny och spännande kurs för den personliga utvecklingen under en tid i livet som ger plats för eftertanke, säger Per Broman,  medgrundare och VD på Fotografiska.

F Nation riktar sig till privatpersoner, företag och organisationer som vill vara väl rustade för en ständigt föränderlig samtid. Inspiration till kursprogrammen har hämtats från General Assembly, Singularity University och The School of Life.

Kurssidan på fnation.se

Övriga utbildningar som erbjuds är:
Designa ditt liv
Processledning – att leda kreativa samarbeten
Filma med mobilen
Presentationsteknik
Skriv smartare
Social media-strategi
Skapa innehåll för sociala medier
Spelifiera talangerna

För ytterligare information:
Anna Hasselström, F Nation
anna.hasselstrom@fnation.se
070-955 91 05.

Moa Abrahamsson Byström, Abby PR
moa@abbypr.se
070-791 20 00.