Fotografiskas restaurang utsedd till världens bästa

Vid Leading Culture Destinations Awards vann ikväll Fotografiska klassen ”Världens Bästa Museirestaurant”. På plats i London var en stolt Paul Svensson, Fotografiskas matkreatör med sitt team vilka tillsammans skapar denna mat- och dryckesupplevelse som nu fått detta hedersutnämnande.

– För oss innebär att bli utnämnda till världens bästa museirestaurang att vi får ännu ett bevis på att vår hållbara filosofi att sätta växtriket i fokus, och till det addera de absolut bästa råvarorna av fisk&kött, visar vägen framåt. Vår ambition är att vara med och rädda jorden genom till exempel zero waste med cirkulära processer där alla restprodukter ses som ny råvara. Med detta pris kommer vi än mer fungera som inspiratör, så att fler kan bidra till att det viktiga arbetet med att hushålla smart med jordens resurser, säger Paul Svensson.

Boka bord

Tillsammans med museum som till exempel Cooper Hewitt Smithsonians i New York och Rock Bund Art Museum i Shanghai nominerades Fotografiska i en av Leading Culture Destinations Awards 15 kategorier, en kulturinstitutionernas Oscars-utdelning.

Att Fotografiskas restaurang nu blivit utsedd till världens bästa i klassen ”Best Museum Restaurant of the Year 2017”, efter att varit nominerad två gånger tidigare, visar att den hållbara filosofin att fokusera på växtriket med fisk&kött som tillval röner allt mer uppskattning och uppmärksamhet.

De nominerade är utvalda av över 80 internationella kulturella ledare och initiativtagare, Lord Cultural Resourses (världens ledande konsult inom kulturplanering) samt en mycket välrenommerad jury som i kväll utsåg vinnarna i varje kategori.

LCD Awards hyllar vitalitet och dynamik hos museum världen över, något som är i ständig förändring och utveckling. Främsta skälet till denna tävling är att lyfta fram det faktum att attraktiva museum idag är mycket mer än rena administratörer av kulturutbud, de är drivande krafter bakom den kulturella utvecklingen i samhället.

– Detta visar och belönar Fotografiskas kapacitet att både initiera och sedan fortsätta att driva verksamhet av högsta kvalité till glädje för våra gäster. Vi är mycket stolta över att ha lyckas fullfölja vår mission att bli en samlingsplats för många sinnen där vi alltid ”inspiring a more conscious world”, säger Jan Broman VD Fotografiska International, grundare av Fotografiska tillsammans med Per Broman, VD Fotografiska Stockholm.

Boka bord