Bilderna vi skapar kommer inte från den yttre utan den inre världen, från vår själ, och jag tycker att det är mer korrekt att säga att vi ger en bild, än vi tar en bild. Alla fotografier kommer in i världen med kärlek, där hjärtat kan se djupare än hjärnan, bortom det yttre skenet. I mitt arbete finns ingen logik; förnuftet släpps inte in genom studiodörren, utan här lämnas plats för tillstånd, känslor och drömmar, säger Paolo Roversi

Paolo Roversi (f. 1947) är en av världens mest hyllade modefotografer. I närmare fyrtio år har hans bilder publicerats i världens ledande modemagasin. Med sitt personliga förhållningssätt till mode och den aura av mystik som omger hans bilder har han skapat sin egen värld, någonstans mellan dröm och verklighet. De monokroma och vackra färgskalorna påminner mer om klassiskt måleri än om samtida modefotografi.

Utställningen Secrets presenterar ett rikt urval av Roversis klassiska fotografier tillsammans med aldrig tidigare fotografier från den egna studion.

Curator: Shelly Verthime

I samband med Secrets lanserar vi kampanjsajten buryyoursecrets.se. Där kan du lätta ditt hjärta, dela dina hemligheter och sedan begrava dem en gång för alla. Jordsättningen sker utanför Paolo Roversis födelseort Ravenna i Italien under våren 2014.